miércoles, 23 de diciembre de 2020

Entrada 9: Reflexió Cristina

Després del viscut i a partir dels dos articles de l'aula virtual que nomena a continuació i que han sigut la base teòrica del bloc. Contesta les quatre preguntes i realitza l'autoavaluació en el teu bloc i puja'm l'enllaç a la tasca de l'aula virtual "Reflexió i autoavaluació"

 

"Els jocs de predomini tàctic: una proposta eficaç per a l'ensenyament dels esports d'invasió" Antonio Méndez Giménez.

 

1. Després del viscut i experimentat en les sessions, llig el paràgraf següent i fes una xicoteta reflexió de 6-8 línies.

            "Per a autors com Greháigne i Godbout (1995) l'essència dels esports d'equip consisteix en una relació d'oposició, és a dir, cadascun dels dos equips ha de coordinar les seues accions per a recuperar, conservar i moure la pilota fins a arribar a l'àrea de marcatge i aconseguir una miqueta. Al nostre entendre, aquesta posició no implica una aposta per la competició desmesurada, sinó per la seua educació com a mitjà (no com a meta) de millora personal i grupal.

Els esports d’equip consisteixen, tal i com diu el aquest fragment, en una relació d’oposició, es a dir, un conjunt de persones (l’equip) que busquen el mateix guanyar al equipo contrari, per això dins de cada equip es creen uns vincles d’amistat i una forta relació ja que tots els participants d’un mateix equip busquen el mateix, guanyar. 

A les classes d’educació física aquest tipus d’esports son un mitjà per  aconseguir tan la cohesió grupal com la inclusió de tot l’alumnat, ja que aquests esports milloren les relacions personals i grupals. 

2. Dels jocs que hem realitzat en classe, a partir de la següent reflexió, quin destacaries?, explica-ho i justifica-ho.

            "La proposta es fonamenta en jocs reduïts per a aconseguir incrementar l'activitat i garantir la major participació en la tasca. S'incrementen així, tant el temps de pràctica real com la intensitat de treball."

Dels joc que van realitzar al llarg de les sessions triaria un joc que va dissenyar el grup del futbol. Aquest jocs consistia en realitzar un “mini partit” amb un camp i equips reduïts. 

Per a mi va ser una gran forma de dissenyar l’activitat perquè així garantia la integració de tot l’alumnat i a més, garantia la major participació en ella. Amb els equips reduïts i mixtes es buscava que no hi haguera una acumulació d’un tipus d’alumnat que sàpiga molt be jugar i discrimini a altra gent per no saber-ho. 

"Les activitats físiques cooperatives. Una proposta per a la formació en valors a través de l'educació física a les escoles d'educació bàsica". Carlos Velázquez Callado



3. Tria un dels jocs realitzats en classe i transforma-ho de competitiu a cooperatiu tenint en compte la promoció de la participació.
El joc que he triat es un relacionat amb el basquet, en aquest joc anaves canviant la posició del tir a mitjà que encistellaves, si fallaves el tir podies apostar i si encertaves continuaves tirant però si fallaves tenies que realitzar un exercici. 

Per a canviar-lo de competitiu a cooperatiu faria el següent: en ves de que el guanyador sigui el que primer encistelli de totes les posicions establertes, el joc acabarà quan tots els participants encistellen des de totes posicions. 


4. Escriu 3 o 4 estratègies que usaries per a desvincular el joc del resultat i educar que per damunt de guanyar o perdre està la pròpia activitat.

 

·       Eliminar completament els guanyador o els equips guanyadors. 

·       Aconseguir que les activitats es basen en la cooperació y la busqueda d’un objectiu o una meta en comú, sense competir amb ningú.

·       Fomentar la participació de tot l’alumnat amb equips reduïts i que aquest equips es centren en la correcta elaboració de les activitats, no en el resultat final. 

 

AUTOAVALUACIÓ

 

 

 

 

 

Puntuació:

 

JUSTIFICACIÓ:

4-5

5-6

6-7

8-9

9-10

Participació en les sessions.

 

 

 

 

X

Pense que vaig aportar un alt grau de participació en les classes

Qualitat de les 4 respostes de la pràctica vinculada amb la teoria.

 

 

 

X

 

Pense que les respostes eren les mes adequades

Aportació i aprenentatge en l'apartat que li va tocar al meu equip: Mobilitat, tècnica de carrera, seqüència, volta a la calma.

 

 

X

 

 

Encara que no vaig ser un dels líders de la sessió crec que vaig fer una bona aportació a la classe

Aportació i aprenentatge en la progressió de l'esport del meu equip.

 

 

 

X

 

Vaig aprendre una gran quantitat de coses a aquesta sessió

Satisfacció amb el treball realitzat.

 

 

 

 

X

Al llarg de totes les sessions he realitzat un gran treball i he aprés una gran quantitat de coses.


Nivell d'aprenentatge del bloc.

 

 

X

 

 

He aprés un nou mètode de realitzar un seguiment de les sessions

Suma la nota dels 6 apartats i divideix-la entre 6, el resultat l'escrius baix.

NOTA FINAL: 8

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Entrada 9: Reflexió Cristina

Després del viscut i a partir dels dos articles de l'aula virtual que nomena a continuació i que han sigut la base teòrica del bloc. Con...