jueves, 22 de octubre de 2020

Entrada 1: Tradició vs Modernitat

Per començar, hem de tindre clar la principal diferència entre joc i esport. 

El joc, es una activitat que es realitza entre dos o més persones i es tracta d'un exercici recreatiu sotmès a unes regles. Per contra, l'esport es una activitat física reglamentada que te un caràcter competitiu la major part del ser temps.

Pel que fa al joc, hem de ser consients que des de fa dècades la majoria dels jocs tradicionals están perdent, de forma molt ràpida, la seua influència en la societat. Aquesta "forma de vida", de relacionarse, de passar el temps està sent substituida pel esport. 

Al llarg de les últimes dècades l'esport ha anat guanyant importancia al joc, ja que poc a poc ha anat apoderant-se dels espais i ha anat calant en la forma de vida de la societat per certs motius, com puga ser la gran repercusió tant mediàtica com econòmica que tinga els esports com per exemple el futbòl. En contra, els jocs están perdent l'interés de la societat, una de les causes d'aquesta pèrdua d'interés podría ser l'escassa visibilitat que tenen.

Per concloure,  pense que els jocs tradicionals han de perdurar en el temps perque son part de la tradició i la cultura d'una regió en particular. Podem dir que els jocs son formes d'expresar cultura i ens recorden a les nostres arrels. 

A les meues sessions els jocs i els esports estarán ben diferenciats ja que cadascun tenen uns components i uns valores ben diferents i pense que la millor forma de treballar i aprende es separant les modalitats ja que tant els jocs com els esports tenen uns components que son molt interesants treballar a l'escola, pero de forma separada. 




1 comentario:

  1. Després de llegir aquesta entrada, Miguel ha explicat perfectament la diferència entre els jocs i els esports. A més, m'he quedat en la frase de que els jocs populars i tradicionals han de perdurar en el temps per què si tota la vida s'han jugat, ara també deurien seguir jugant-se. La meua nota és un 10.

    ResponderEliminar

Entrada 9: Reflexió Cristina

Després del viscut i a partir dels dos articles de l'aula virtual que nomena a continuació i que han sigut la base teòrica del bloc. Con...