sábado, 28 de noviembre de 2020

Entrada 6: El meu esport alternatiu


Després de investigar una gran quantitat de jocs alternatius vaig decidir quedar-me amb el Kin-ball ja que aquest joc era el idoni per a utilitzar estratègias de cooperació-oposició i respetant les normes baix la supervició d'un expert. 

El Kin-Ball és un esport de valors. És un esport en el qual guanyar no és el més important. El més important és com guanyar. L'esperit esportiu i el joc net sin els valor fonamentals de cada partit i cada entrenament. El respecte envers els àrbitres, la seua tasca i les seues decisions, no permanent-se les protestes. El reconeixement de les accions positives dels companys i, sobretot, dels adversaris. A més, no està permès cap tipus de violència física o verbal 

Per les característiques especial del Kin-ball, es poden desenvolupar una gran quantitat de valor per mitja d'aquest esport. Aquest esport promou la cooperació, el respecte i joc net, exigint un verdader treball en equip que elimina les individualitats. A més, te el poder d'afavorir la cohesió social. 

També promou la igualtat de gènere, ja que al permitir la competició mitxa, homes y dones practiquen en conjunt el mateix esport. També promou l'intergació dels esportistes amb discapacitat, dons afavorixen la participació a un mateix nivell. 

Un altre valor d'aquest esport és la promocaó de la salut i lestil de vida actiu. El continu monument de les jugales afavoreix el treball aeròbic i les diferents destreses desenvolupen velocitat de reacció, la coordinació, la força o la visió espacial, entre altres. 






En aquest enlaça podem veure la semifinal de la copa del mon del 2015 de Kin-ball que enfronta als equips d'Espanya, Japó I Suïssa.



1 comentario:

  1. Primer de tot, molt bona entrada Miguel, has fet un excel·lent treball respecte la justificació del teu esport alternatiu. A més a més, amb relació amb la infografia faltaria alguna imatge per a ser més completa. La meua nota és un 9.

    ResponderEliminar

Entrada 9: Reflexió Cristina

Després del viscut i a partir dels dos articles de l'aula virtual que nomena a continuació i que han sigut la base teòrica del bloc. Con...